Ga naar de inhoud

Mannen!

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Een keer een blog over, mijn ervaringen met (naja gecensureerd natuurlijk), onze ideeën over, even roddelen over, bewondering uitspreken, een ode aan…. kortom ik geloof nu al dat dit onderwerp in mijn blog’s nog wel eens terug gaat komen.

Voor nu, naar aanleiding van ons “vriendinnen”-etentje gisterenavond, een state of mind. Vooral natuurlijk mijn state of mind, laat dat duidelijk zijn. Het lijkt mij leuk om op deze zondagmorgen dit te delen met jullie. Enne mannen….schroom niet te reageren, sterker nog graag!

Eigenlijk durf ik best wel te beweren dat sinds ik alleen ben ik mannen steeds beter snap. Door schade en schande natuurlijk wijs geworden, maar vooral ook door te luisteren en te spiegelen. Soms door schaamteloos alle vragen te stellen. Vaak levert dat natuurlijk een vragende blik op, maar eigenlijk altijd komt er een eerlijk antwoord. Soms ben ik voor wat betreft het mannen-brein echter weer totaal lost.

Gisterenavond zat ik met twee lieve vriendinnen lekker relaxed te eten in een restaurant. Een tafeltje even verderop werd bezet door 3 mannen, 2 dames en een meisje van rond de 12 jaar. Op enig moment draaide 1 van de mannen zich om en vroeg of wij het naar ons zin hadden. Ik reageerde en er ontstond een gesprek. De man, ietsje teveel sake inmiddels in zijn gestel, vond het reuze lollig en kwam aan onze tafel zitten. ‘Wie van jullie is vrijgezel’ ‘Waarom eigenlijk’ ‘Op zoek naar een man?’… kortom directe vragen. Hij was nieuwsgierig. Met veel gebaren ging hij met ons het gesprek aan. Elke keer wijzende, vooral naar mij, als hij iets duidelijk wilde maken. Op enig moment kon ik het niet laten en gaf hem een tik(je) op zijn wijzende vinger. Zijn conclusie na enige rake grappen ‘My god, jij bent een pittig type zeg’ ‘Zo zeg, jij zegt wel eerlijk wat je vind’. Het meisje uit hun gezelschap kwam mij regelmatig een high five geven omdat ze, zoals ze dat zelf zei, mij tof vond en vooral gelijk gaf. Het meisje was duidelijk veel te wijs voor haar leeftijd en had in haar leventje al teveel gehoord. Ze had nu al een heftige mening over mannen. Verbijsterd was ik eerlijk gezegd. De dame die bij deze meneer hoorde, zat op gepaste afstand instemming te knikken zo nu en dan en zei soms met enige nadruk ‘Goed zo’ ‘Inderdaad hoor’…. De vrienden van de man waren wat stiller. Echter 1 van de mannen vertrouwde ons nog toe dat hij zes kinderen had. ‘6x 10 minuten lol en je leven lang gedoe ‘riep hij vol overtuiging. ‘Dan doe jij iets niet goed vriend. Worden wij niet warm van die 10 minuten’ gaf ik hem terug. Stilte…..

Toen wij uiteindelijk naar huis gingen, stonden de heren en de ene dame buiten te roken en we raakten nog even in gesprek. ‘Jou vind ik echt leuk’, zei de man die met de dame was. ‘Kom ik wil met je op de foto. Schat maak jij even een foto van ons.’ Wat een idioterie dacht ik nog en toen het meisje ook met mij op de foto wilde en 2 telefoons flitsten vond ik het toch echt hoog tijd op te stappen.

Tuurlijk er was drank in de man. Jolig zijn, ik hou er van, ik vind het prima. Maar op stap met je vriendin, vrienden en stiefdochter zo overduidelijk je uiten naar een onbekende dame (naja dame…;-)…) Wat houdt jou dan bezig vriend? En ben jij wel eerlijk en oprecht naar jezelf en je lief? Hmmm….. ik was weer ff lost. Reuze gelachen hoor, maar ik merkte dat ik deze meneer eigenlijk meer aan het uit-lachen was in plaats van aan het toe-lachen. “Sukkel” kwam er even in mij op. Nou ja, ook hij had een leuke avond en gezien de sake weet ik niet zeker of hij zich vandaag de dame op de foto nog kan herinneren.

Mannen! Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *