Ga naar de inhoud

Tikkie druk….of m’n “Tick” nog niet op orde?

Vandaag ben ik gaan lunchen met een inspirerende dame die een eigen bedrijf heeft en vooral veel heeft met “What makes you tick”….

Een tijdje hebben wij samengewerkt en nu heeft zij een duidelijke keuze gemaakt. Die kon zij maken omdat zij zelf heel goed voelde waar zij warm voor loopt en wat vooral haar ding is.

Een kunst is dat! Het lijkt allemaal zo eenvoudig. Je vindt iets leuk of je vindt iets niet leuk. Natuurlijk, dat kan! Er zijn genoeg mensen die het zo heerlijk zwart-wit zien en vinden. Ik heb dat niet, nooit gehad. Ook dat is een kunst, vind ik… maar soms werkt dat ook tegen je. De laatste tijd ben ik vooral ook door de wake up call van mijn burn-out een beetje de weg kwijt (geweest) in het bekende “wat vind ik nu écht leuk”.  In de zoektocht naar waar krijg ik nou ook al weer energie van ben ik er vooral achter gekomen dat ik meer (nu pas) goed voel waar ik wel of niet een glimlach van op mijn gezicht krijg. Het wordt mij steeds duidelijker. Dat is fijn. De kunst is natuurlijk daar dan ook naar te handelen. Privé of op je werk de akties oppakken die jou op je best laten zien en waar je energie van krijgt. Énnnn zo nu en dan die citroen oppakken, door die zure appel heen bijten, hoort er ook bij. Het kan nu eenmaal niet alleen maar een feestje zijn zeg!  Door dit heerlijke gesprek vanmiddag bedacht ik mij dat ik het schrijven wéér heb laten liggen. Stom! Hartstikke leuk vind ik het. Leuke reacties krijg ik altijd. Heb al heel veel onderwerpen en gebeurtenissen de revue laten passeren die een mooie blog waardig zijn. Het moment nemen om er even voor te gaan zitten en de vingers over het toetsenbord te laten razen heb ik de laatste 2 maanden elke keer keer opgevuld met “nog even… naja eerst maar even…ik moet nog”. Waarom?

Naja, afijn. Vandaag, weer even geconfronteerd met het fenomeen “what makes you tick” zie en voel ik weer goed waar ik blij van word. Luisteren naar je gevoel en acteren zonder er een smoes voor het een of ander tussen te zetten levert zo maar weer een lekker energiek gevoel op. Tadammmmm….. hij staat er weer op. Ga het weer lekker oppakken die blog, ofwel het schrijven en vooral het creëren. Mijn “Tickie” is dus onder andere creëren. Of het nu met woorden, bloemen, kwast of ingrediënten is.

Nu ben ik natuurlijk benieuwd wat jou drijft, waar jij blij van wordt….. tell me 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *