Ga naar de inhoud

Up and down……

 

Mol up and down

De zon schijnt, het is echt winters koud, maar ons is beloofd dat dit maar drie dagen is, daarna treedt de herfst weer in. Oké, ’t is niet anders. Lekker wel dat op het weer echt niemand invloed heeft.

Terwijl ik in het zonnetje, achter glas, aan mijn ontbijt-smoothie zit voel ik me niet lekker. Beetje down zelfs. In de wereld van Facebook en oneindig veel andere prikkels die we elkaar geven is het benoemen van zo’n down gevoel tegenwoordig “not done”.

Op Facebook (of is het serieus Feestboek?) lees ik vanmorgen ook weer hoe leuk iedereen bezig is met testjes, knipoogjes, duimpjes op en happy-de-peppie verhalen. Ja, ja, ik weet het, ook ik doe daar aan mee. Hoewel ik soms ook wel eens post wat me dwars zit…. Gek genoeg wordt daar vaak nauwelijks op gereageerd, of ik krijg een appje met de tekst “Tan, gaat het wel goed?”. Heel lief natuurlijk, maar waarom mag je soms niet gewoon zeggen. Gatsie, vandaag is niet mijn dag!

Ik zeg het vandaag hardop. Gatsie, ik baal, het zit me ff niet mee.
Vervolgens weet ik gelukkig ook van mezelf dat ik binnen no time mezelf weer optakel en een lichte tik tegen m’n bevallige… nou ja alsof ik atletisch genoeg ben om dat te doen…..geef.

Zo hoort het ook. Lekker ff balen, je uitspreken, tranen, adem in… adem uit en hatsikidee oprapen, beseffen, realiseren, buitenlucht opzoeken en hoofd weer even leeg maken.

Ja ik heb zelf invloed op mijn gestel.

Maar och, soms is het zo goed even te duiken in je rotte, ik heb mijn dag niet gevoel. Het mag gewoon. Bovendien na zo’n bui, weet ik inmiddels echt wel, klaart de lucht en heb ik inzichten, ingevingen en levert zo’n dag mij toch altijd weer wat op. Was die dag er niet voor niets.

Fijne dag allemaal, geniet en duik… Ups and downs, ja het mag gewoon!

2 reacties op “Up and down……”

 1. UPS and downs, ja zo ken ik er ook nog een paar zoals; na regen komt zonneschijn en je komt er altijd sterker uit. Maar wat is er mis met een dag leven als een molletje. Gewoon jezelf lekker terug trekken, nog net onder de grond en hardop schreeuwen: Nu even niet !!
  Heerlijk!!!!
  En wat is hier nou zo lekker aan, zou je denken.
  Dat als je dit doet jezelf weer lekkerder gaat voelen en al die clichés werkelijkheid worden.
  Balen he?
  Een hele lekkere molletjesdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *